Lär känna cockerspanieln på nära håll

Det finns få hundraser som är lika roliga att skriva och blogga om som cockerspaniels. Det allra första mötet jag hade med en cockerspaniel var troligtvis på tv, när jag såg Lufsen falla pladask för den lilla damen Lady. Jag minns att det som lockade mig mest var hennes stora, bruna ögon och vågorna av hår på öronen. Redan där föddes intresset fram.

Man kan utan tvekan säga att rasen passar sig utmärkt för många olika ändamål. Ursprungligen kommer rasen från England och på den tiden användes den nästan enbart till jakt. Idag är cockerspanieln en utmärkt utställningshund och passar riktigt bra som sällskapshund till både ensamma och i den större familjen. Cockerspaniels älskar nämligen att vara med där de händer saker och tack vare deras egenskaper att vara aktiva, så fungerar det riktigt bra att träna agility tillsammans med.

Trots att hundrasen är liten och har ett väldigt oskyldig utseende så kräver den sin ägare. Lekfullheten kan snabbt ta över och de är riktiga fenor på att komma på skoj och lek, speciellt i helt fel tillfällen. Jag själv är dock ingen människa som har problem med röra och stim runt omkring mig och i den tråkiga vardagen uppskattar jag faktiskt att saker händer, t.ex. att en sko försvinner då och då eller att jag behöver gå på en lång jakt för att se vart mina cockers har gömt fjärrkontrollen.

Cockerspaniels är verkligen riktigt trevliga hundraser och om du inte har haft möjlighet att träffa en cocker i det verkliga livet så är det verkligen dags. Du kanske har någon vän eller bekant som har en cockerspaniel, eller så kan du faktiskt söka dig till en uppfödare för att få komma dit, prata, hälsa och lära dig mer om hundrasen. Gör du det sistnämnda så kom ihåg att nämna anledningen till besöket innan du bokar en tid.