Kull säljs på grund av skilsmässa

Ett förhållande och äktenskap kräver jobb och det kräver tid. Ibland mer tid än vad man har ork eller möjlighet att ge. I vissa fall kan man lyckas ta sig ur de svåra och jobbiga perioderna och i andra fall får man helt enkelt vara modig och inse att de är dags att gå skilda vägar.

Med det sagt kommer jag att behöva meddela att nu blir det skilsmässa mellan mig och min partner. Det har tagit lång tid och många funderingar innan vi gemensamt kom fram till beslutet. Jag har min stora hobby av att föda upp cockerspaniels och jag har nog inte riktigt förstått att detta har tärt på äktenskapet i den mån av jag inte har vetat hur jag ska placera ut min tid och uppmärksamhet rätt. Skulden ligger dock inte enbart på mig och jag är glad att vi skiljer oss åt som vänner. Vi har levt ett långt liv tillsammans och det är ingenting som vi får glömma.

I allt detta har jag dock behövt fundera över nästkommande kull. Jag hade planerat att behålla åtminstone en valp från kullen, men nu när skilsmässan är på väggen behöver jag troligtvis sälja hela kullen. Visst är det tråkigt, men min fokus ligger alltid på hundarnas bästa och jag tror inte att det finns mer utrymme eller tid för en liten cockers till just nu. I framtiden, ja, men ibland behöver man reda ut och klara upp andra saker innan man lägger sin tid på en valp.

Valpar kräver nämligen så mycket mer tid än man kan tänka sig. En cockerspanielvalp är bland det bästa som finns och jag är säker på att det kommer komma många tillfällen till för en ny hund i flocken. Cockerspaniels trivs nämligen bäst i flock och det är något som kan vara värt att tänka på innan man skaffar sig en cockerspaniel själv.