Cockerspanieln gör sig utmärkt som utställningshund. Det är inte enbart tack vare hundens vackra och trevliga utseende, utan även hundrasens lynne gör att den passar riktigt bra. Det är många människor som har ett stort intresse för att ställa ut sina hundar, men som nybörjare kan det vara riktigt svårt att komma igång på rätt sätt. För att utställningen ska gå så bra som möjligt krävs det att både hund och förare är ordentligt förberedda.

  • Innan utställningen ska ske behöver man beställa hem anmälningsblanketter. Dessa skickas på posten och kan ibland ta mellan 7-10 dagar innan de når fram. Det är därför mycket viktigt att man beställer blanketterna i god tid. Du väljer själv om du vill ringa till Svenska Kennelklubbens ordertelefon eller om du vill skicka efter blanketter genom att skriva på mejlen.
  • Glöm inte bort vikten av att betala in avgiften i tid. Både nybörjare som erfaren kan ibland ha frågor och funderingar och då kan man kontakta angiven person. Kontaktuppgifter till denne brukar stå i annonsen för själva utställningen.
  • Information som du får på posten är mycket viktig att ha koll på. Denna information kommer att skickas ut cirka 10 dagar innan utställningen ska äga rum och då får du dessutom med en nummerlapp som ni ska använda er av, en vägbeskrivning till utställningen så att du hittar rätt och annan viktig information som alla utställare behöver, t.ex. vilka regler som gäller och vilka tider som ni ska befinna er på plats.
  • Se till att du har vaccinationsintyget nära till hand och att detta även följer med dig till utställningen. Alla papper som du har fått i informationsbrevet bör du ha med dig på utställningsdagen.

Som ett sista tips kan man nästan alltid vända sig till hundens uppfödare om man vill ha tips och råd. Många uppfödare uppskattar att man ställer ut hunden och är bara glada för att få komma med vägledning.