Att köpa hund är för många en stor dröm som går i uppfyllelse. Kanske har man redan som liten längtat efter att ha en egen hund eller så har intresset för hundar och cockerspaniels kommit med åren. Cockerspaniels är en väldigt trevlig hundras som är full med liv, energi och intelligens, vilket gör hunden perfekt som sällskapshund eller i samband med jakt och agility.

När man ska köpa en cockerspaniel är det dock viktigt att vara smart. Det finns många pålitliga och seriösa privatpersoner att vända sig till, men det bästa är alltid att vända sig direkt till en professionell uppfödare som är registrerad hos SKK.

Fördelarna med att välja en uppfödare är många och det finns ett flertal uppfödare runt om i Östergötland som riktat in sig på cockerspaniels. En uppfödare som är registrerad i SKK hanterar verksamheten mycket seriöst och du kan även känna dig säker på att uppfödaren kommer lämna fullständiga och helt korrekta uppgifter till dig gällande sina hundar och sin verksamhet. Vid försäljning använder sig uppfödaren även av avtal som är skrivna av SSK själva, för att uppfylla alla önskemål och regler.

Vad innebär det då för hunden? En hund som kommer från en registrerad uppfödare har fått födas fram och växa upp i en miljö som gynnar hunden, både när det kommer till det fysiska och det mentala. Som köpare kan du vara säker på att valpen har blivit veterinärbesiktad och att den är ID-märkt innan den lämnar uppfödarens hem. Just det här med den mentala delen kan vara vanligt att glömma bort, men att hunden har ett bra och gott temperament är otroligt viktigt för de nya ägarna och naturligtvis även för hunden själv.

Sist, men inte minst, när du köper en cockerspaniel från en uppfödare som är registrerad i SKK kan du vara säker på att föräldrarna till valpen inte har någon form av funktionshinder eller lider av allvarliga sjukdomar.