Det krävs mycket förberedelser för att utställningsdagen med din cockerspaniel ska gå så bra som möjligt. Både förare och hund behöver vara mentalt förberedda, men det krävs även en hel del packning som ska med. Utöver detta måste man se till att vara ute i god tid och att man inte lämnar hemmet i sista stund, allt för att undvika hinder på vägen.

Dagen innan är förberedelserna igång. Du bör se till så att din cockerspaniel har blivit badad och borstad och att klorna är klippta. Att klippa klorna kan man dock med fördel göra två dagar innan och man bör undvika att göra detta straxt innan utställningen. Ett litet sned-klipp kan göra så att din hund haltar.

När din hund är iordninggjord bör du ta fram och titta på den vägbeskrivning som skickades ut tidigare. Planera hur du lättast kommer ta dig till utställningen och räkna även ut hur lång tid det tar att komma fram. Många människor är väldigt tidsoptimistiska i sin vardag, men inför en hundutställning behöver man se till att vara på plats långt innan utställningen faktiskt börjar.

Har du inte börjat packa ännu är det verkligen hög tid. Du behöver ta med dig den nummerlapp som du fick på posten och vaccinationsintyg för din hund. Vill du inte fästa lappen med en vanlig säkerhetsnål så finns vanligtvis nummerlappsklämmor att köpa på plats. Packa ner borstar och kammar och se till så att det finns liggunderlag till hunden, vattenskål och det utställningskoppel som du valt att använda dig av.

Glöm heller inte bort dig själv. Dagarna på utställningen kan vara långa så se till att du har bekväma skor på dig. Ta gärna med färdiga mackor och en termos med kaffe eller annan dryck som du föredrar. Eftersom många utställningar äger rum på sommaren så kan det bli riktigt varmt. Ta även med en svalkande dricka som vatten.